Uitrol naar 200 landen komt er ‘relatief’ snel aan

Naar alle waarschijnlijkheid hoeven we niet zo heel lang meer te wachten op de officiële release van Pokémon Go. John Hanke, de CEO van Niantic, meldt aan Reuters dat ze gewerkt hebben aan de servercapaciteit en het spel relatief snel uitgerold wordt naar 200 landen. Momenteel is Pokémon Go alleen offcieel uitgebracht in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Britannie en Duitsland. De Nederlandse uitrol werd al eerder uitgesteld door de serverproblemen.

John Hanke kon nog geen schema geven voor de uitrol. Hij merkte daarbij wel op dat bij Ingress, Niantic’s eerdere game, het een maand of twee duurde om zoveel regio’s te bereiken. Ingress was in de beginjaren echter niet zo populair dan nu het geval is bij Pokémon Go.

Volgens John Hanke is het bedrijf ook aan het overwegen om Pokéstops of gyms te sponsoren. Adverteerders dienen dan per bezoek aan een Pokéstop te betalen. Hoe Niantic dit wilt uitwerken is nog niet bekend.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *